Het seizoen werd, net als vorig jaar, afgesloten met het Open Amstelveens kampioenschap. vijf weken en zeven ronden lang (waarvan de eerste drie ronden met rapidtempo) streden in totaal 28 deelnemers om de titel. Daaronder twee IM's, te weten Hing Ting Lai en Yong Hoon de Rover. Andere favorieten waren de in Nederland wonende Ukrainer Mykhailo Dorokhin, en uiteraard de 'thuisspelende' Tjark Vos en regerend kampioen Sander Los.

De rapidronden brachten al enkele favorieten tegen elkaar. Sander en Yong Hoon speelden remise, maar in de derde rapidronde verloor Sander van Mykhailo, waarmee de kansen voor Sander om zijn titel te prolongeren al vrijwel verdwenen waren. Tjark, Hing Ting en Mykhailo stonden na de eerste avond nog op 100%.

In ronde vier twee topduels: Mykhailo versloeg Hing Ting en Tjark won van Yong Hoon. De strijd om de koppositie leek daarmee tussen Tjark en Mykhailo te gaan. Het onderlinge duel in de vijfde ronde was ongekend fel. Tjark speelde met zwart de Najdorf. Wit offerde een stuk om er koste wat koste doorheen te gaan, maar Tjark hield alles op slot en wist tenslotte midden op het bord zelf een matnet te vlechten.

Open Kampioen Tjark Vos In ronde zes had Tjark een bye gepland. Die kreeg een macabere bijklank toen in de week ervoor zijn moeder plotseling overleed. Hing Ting en Mykhailo wonnen en naderden tot op een half punt.

Ronde zeven, en Tjark besloot ondanks alles toch gewoon te spelen. Hij had wit tegen Hing Ting, en uiteraard zette die alles op alles om via winst teninste de eerste plaats te delen. Het lukte echter niet, Tjark wist laat in het middenspel eeuwig schaak te houden en daarmee was hij in elk geval Hing Ting voorgebleven. Mykhailo won echter wel (van Yong Hoon) en kwam zo ook op 6 punten.

Het reglement schreef voor dat bij gelijk eindigen de TPR beslist, en die was duidelijk in het voordeel van Tjark Vos. Gezien het feit dat hij ook de onderlinge partij gewonnen had was die zege toch ook duidelijk verdiend. Mykhailo Dorokhin werd daarmee tweede. Hing Ting Lai werd derde met 5½ punt, dankzij een betere TPR, voor Sander Los, die na de rapidronden onverbiddelijk was gebleken en in de vier laatste ronden vier punten gescoord had. Zes mensen eindigden op 4 uit 7. Van hen had Yong Hoon de Rover de hoogste TPR en dus eiste hij de vijfde en laatste prijs voor zich op.

Bij de prijsuitreiking sprak Michiel een dankwoord uit voor Wilco Dado, die het toernooi in feite bedacht en de afgelopen twee jaar ook grotendeels georganiseerd heeft. Wilco gaat zich nu richten op zijn tweede hobby (duiken) en zet zijn schaakactiviteiten voorlopig op een laag pitje.

Complete uitslagen en standen.